beasting.jpg

Beasting

Sport- en Voedingcentrum gaat terug naar de basis en gooit alle fitness apparatuur overboord. No Machines and no excuses! Beasting is effectief en functioneel trainen, we trainen met 100% effort intensity. Trainingsmiddelen die worden gebruikt zijn onder andere kettlebells, touwen, battle ropes, olympische stangen, sandbags, plyoboxen, tractorbanden en vooral veel eigen lichaamsgewicht. Beasting is onder andere bedoeld voor het vergroten en versterken van de vetvrije massa, conditie, explosieve kracht, uithoudingsvermogen, gripkracht en vooral ook veel mentale kracht. Beasting is geschikt voor alle doelgroepen, we trainen in een veilige omgeving waarin iedere grens wordt gerespecteerd. Op zoek naar DE ultieme uitdaging? Is het tijd om nu eindelijk DE stap te zetten? Wees dan van harte welkom om een keer vrijblijvend langs te komen of deel te nemen aan een van onze Beastinglessen.
pt.jpg

Personal Training

De trainingen zijn simpel, makkelijk te volgen, inzichtelijk, uitdagend en het programma is volledig gericht op de individu. De trainingen zijn er specifiek op gericht om klachten te verhelpen en problemen op te lossen; kortom om het functioneren van de cliënt positief te beïnvloeden. Het belangrijkste is dat we de cliënt zelf verbetering laten ervaren, we hebben door de jaren heen gezien dat dit de grootst mogelijke stimulans is!

  • Trainen in een veilige omgeving.
  • Voor beginner tot topsporter!
  • Uitgebreid intakegesprek inclusief PHP meting, www.mijnphp.nl
  • Tussentijdse evaluaties en testen/metingen.
  • Professionele begeleiding.
  • Coaching op het gebied van voeding, training, revalidatie, klachtenreductie, weerbaarheid en mentale kracht.
  • Trainen wanneer het u uitkomt.
  • Trainen met uitdagende en reële doelstellingen!
hormoonanalyse.jpg

Hormoonanalyse/Voedingconsult

Ben jij de weg kwijt op het gebied van gezonde voeding? 

Wil je weten wat gezond(er) voor je is?  Wil je je energieker voelen, beter in je vel zitten? 

Heb je vage klachten waar je maar niet vanaf komt? 

Ben je aan het sporten maar bereik je niet je gewenste doel? 

Wil je afvallen, maar lukt dit niet?  Ben je wel tevreden over je gewicht, maar niet over je figuur? 

 

Heb je er al eens aan gedacht dat je hormonen uit balans kunnen zijn?

 

Als jij behoefte hebt aan begeleiding kunnen we jou coachen naar je gewenste doel

Wij leggen uit en laten zien waarom dingen niet werken en laten ervaren wat wel werkt.  

 

We doen dit door te beginnen met een uitgebreide intake aan de hand van een hormonale analyse en een profiel bepaling 

Vanuit de intake en hormonale analyse krijgt je een uitgebreid advies over voeding, lifestyle, training en stressreductie afgestemd op jouw persoonlijke doel(en)

zie voor meer informatie ook www.dehormoonfactor.nl

Je kunt bij ons ook een boodschappentour boeken; we gaan dan met je mee naar jouw supermarkt waar jij je dagelijkse boodschappen haalt. We beantwoorden al je vragen die je hebt over de producten die je normaal koopt, vertellen je hoe je etiketten kan lezen, laten zien wat de verleidingen en misleidingen zijn, maar ook de betere alternatieven.. Aan het eind van de tour kan je bewuster keuzes maken voor gezonde(re) voeding.

aanbod_yoga.jpg

Yoga

In onze lessen combineren we Vinyasa – en Hatha Yoga. De mix van deze
beide vormen maken de lessen uitdagend, speels en vooral toegankelijk voor
iedereen.

Hatha Yoga
De basis waaruit alle andere Yogavormen zijn ontstaan. Met deze vorm van
Yoga ontstaat er een balans tussen Lichaam, Adem en Geest.

Vinyasa Yoga
Deze vorm van yoga wordt ook wel FLOW YOGA genoemd omdat de houdingen
geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. De (ujjayi)ademhaling is hierbij
een belangrijk onderdeel.

Positieve effecten van Yoga zijn onder andere:

- verbetering uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid
-  versterking vitaliteit en energie
- leidt tot grotere stressbestendigheid
- verlicht spanningen en pijn
- vraagt veel moed, doorzettingsvermogen en concentratie
- opent nieuwe perspectieven en denkrichtingen
- verbetert de levenskwaliteit en de mentale fitheid

De lessen bestaan uit Asana’s (houdingen), Pranayama (beheersen van de
adem) en Meditatie (waarin alle aandacht naar binnen is gekeerd).
gripopvoeding.jpg

Cursus Grip op Voeding

De basis

Hoe krijg je Grip op Voeding en hoe kun jij de informatie direct toepassen in je eigen leven?

We bieden een cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in gezond eten, en duidelijke en praktische uitleg wil over het hoe en het waarom van gezonde voeding.


Het is een informatieve bijeenkomst met veel tips en informatie die je direct kunt toepassen in je eigen leven. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Onderwerpen die o.a. aan bod komen:
- Spijsvertering
- Darmen
- E-nummers en etiketten lezen
- Hoe gezond zijn we en wat voor effect heeft voeding hierop?
- En nog veel meer

Inclusief: Koffie, thee, water, hapjes en een gratis bon ter besteding van een Yoga of Beasting les.

De verdieping

Een vervolgcursus voor een ieder die meer wil leren en weten over voeding, gezondheid, mentale kracht en stress. We werken met zeer veel interactie, ons doel is dat een ieder naar huis gaat met een bulk aan kennis en alles in de praktijk kan gaan toepassen.We gaan in deze cursus flink de diepte in, een goede basis is dus zeker een pre.

Onderwerpen die aan bod komen:

- Voeding en stress
- Darmen en darmklachten
- Hormonen en hormoonbalans
- Orthomoleculaire voeding en suppletie
- Waarom diëten niet werken
- Feiten en fabels
- De praktijk

Inclusief: Koffie, thee, water, hapjes en een uitgebreide lunch en een gratis bon ter besteding van een Yoga of Beasting les.

mylogenics.jpg

Mylogenics

Het doel van Mylogenics is het herstellen van de optimale structuur, beweging en functie van de diverse weefsels en het losmaken van verkleefde zenuwvezels en bloedvaten. Dit gebeurt door het verwijderen van verklevingen in weefsels door het toepassen van specifieke behandelmethodes.

Een Mylogenics behandeling zorgt voor snelle pijnverlichting en directe verbetering van atletische prestaties en vrijer bewegen in het dagelijks leven.

De Mylogenics methodiek is gericht op preventie, behandeling en prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden. U kunt o.a met de volgende klachten bij ons terecht:

Frozen shoulder, tennisarm, hernia, lage rugklachten, whiplash, hielspoor, schouderklachten, knieklachten, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit, etc
Is Mylogenics hetzelfde als andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, chiropractie (etc)?
Absoluut niet. Mylogenics heeft geavanceerde behandeltechnieken die niet iedereen gebruikt. Mylogenics is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Het verdwijnen van klachten na eenmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten.
 
Zie voor meer informatie www.mylogenics.nl of neem contact met ons op.
weerbaarheid.png

Weerbaarheid

In steeds meer sectoren krijgen we te maken met geweld en met steeds erger wordend geweld. Om je als professional hier tegen te kunnen weren is het van belang dat je weet wat agressie en geweld is en wat je er tegen kunt doen. Daarnaast is het van groot belang dat de professional kan reflecteren en zowel fysiek, mentaal als sociaal weerbaar is en ondersteund word door zijn of haar organisatie.

Situationeel gericht optreden in conflictsituaties

Het Sport- en Voedingcentrum heeft een groot team van professionals met jaren ervaring binnen de politie, defensie (met name binnen de BBE, Bijzondere Bijstands Eenheid van het korps mariniers), sociaal pedagogische medewerkers en sportprofessionals, dit team heeft hun kennis gebundeld om de cursus ‘situationeel gericht optreden in conflict situaties’ te ontwikkelen.

Iedere cursus/workshop word aangepast aan de vraag van de klant. Dit betekend dat de rode draad altijd aanwezig is, maar dat we ons verdiepen in het bedrijf en deze aspecten meenemen binnen de cursus. Dit zorgt voor herkenning en binding binnen de groep en het succes van de cursus.

Waarom deze cursus?

• Veiligheid
• Veiligheidsgevoel
• Weerbaarheid
• Zelfvertrouwen
• Betere hulpverlening
• zelfontplooiing
• Bewust omgaan met Causaliteit
• Kennis


Wat komt aan bod

Fysieke, mentale, sociale weerbaarheid
Wanneer een professional in een onaangename situatie terecht komt zal deze moeten kunnen vertrouwen op zichzelf. Daarom is het van belang dat de professional zichzelf kent en dat deze weerbaar is. Daarom leggen wij uit wat sociale en mentale weerbaarheid is. Verder leren wij de professional de basis van de verschillende zelfverdedigingtechnieken.
Temet nosce. (know thyself)
Professionele beroepshouding
Wij binnen het Sport- en Voedingcentrum zijn van mening dat de professional altijd moet werken vanuit zijn professionele beroepshouding. Hiervoor zal de professional ondersteund moeten worden vanuit zijn organisatie. Niet alleen om de positieve werkhouding te bevorderen maar ook ter ondersteuning van hun vaak zware taken.
Agressie/Geweld
Er zijn verschillende soorten geweld en agressie:
mentale agressie, mentaal geweld, fysieke agressie, fysiek geweld, manipulatie en provocatie en zo nog veel meer. Om met deze vormen van gedrag om te kunnen gaan is het van groot belang om te weten waar ze vandaan komen en waarom ze gebruikt worden. Ook komen verschillende stoornissen aan bod.
Kennis creëert begrip
Skills
Doormiddel van skills wordt aan de professional aangeleerd hoe hij het beste met de verschillende soorten agressie en geweld om kan gaan. Hierdoor wordt de professional weerbaarder. Deze skills worden door zeer realistische en dicht bij de praktijk gelegen rollenspelen aangeleerd aan de professional.
Drills
Drills zorgen er voor dat alles wat is aangeleerd op een gestructureerde wijze in de praktijk tot uiting komt en de professional en zijn team weerhoud van het terugval. Verder zorgen de aangeleerde drills er voor dat op voorhand al situaties veiliger gemaakt worden. Een van de belangrijkste drills is ons stappenplan. Dit stappenplan kan gebruikt worden in iedere situatie.
Bevoegdheden
Het is ons opgevallen dat er bij veel organisaties onduidelijkheden bestaan over de bevoegdheden en over het gebruik van geweld. Verder zijn vaak de huisregels en de gedragsregels onvoldoende. Deze bespreken we en scherpen we in overleg aan waar nodig is.
Organisatie
Een veilig gevoel binnen de organisatie. Zowel voor de werkgever als voor de werknemers. 1 rode lijn, 1 gedachte, 1 team!